Bart Grietens WINT de
Theaterfotografieprijs 2019 met de fotoserie van onze show
Paradijsvertraging

3 juli, 2019

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater is de Theaterfotografie Prijs van 2019 uitgereikt. Gelukkige winnaar is fotograaf Bart Grietens, met zijn serie over de voorstelling Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs.

De jury van de Theaterfotografie Prijs was zeer lovend over de serie van Bart Grietens. Zij noemden: ‘De hele serie spart van de dynamiek, emotie en energie. Elke foto leeft en intrigeert. Dit is intelligente sc√®nefotografie in de puurste vorm, waarbij door slimme focus vrijwel elk beeld verbonden wordt met een belangrijk thema uit de voorstelling.’

Bart Grietens verslaat hiermee Fred Debrock en Bas de Brouwer, die ook genomineerd waren voor de Theaterfotografie Prijs van 2019. De vakjury bestaat uit vakfotograaf Anna van Kooij, theaterproducent Fred Boot, vakfotograaf Chris van Houts, regisseur Daria Bukvic, ex-theaterdirecteur Bart van Mossel en acteur Rein Hofman.

Over de Theaterfotografie Prijs

De Theaterfotografie Prijs is in het leven geroepen in 2015 en werd toen uitgereikt aan Sanne Peper. In 2016 won Erik Franssen de prijs en in 2017 ging de prijs naar Kurt van der Elst. Vanaf 2017 is besloten om de prijs tweejaarlijks uit te reiken. De Theaterfotografie Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door New Productions.

Winnende serie van Bart Grietens

Collectief het paradijs Paradijsvertraging
Collectief het paradijs Paradijsvertraging

Bron Digifoto pro

 

Sluit Menu